Sokfelé sokféleképpen nevezik, Erdőterápia, "Shinrin-yoku", Vadonterápia, Erdőfürdő, de bárhogy is nevezzük az erdőben töltött minőségi idő segít legyőzni a stresszt, és kutatások sora bizonyítja hogy jótékonyan hat testedre lelkedre. Gyere el és meglátod, hogy beleszeretsz!

Az erdőmeditáció nem terápia.
 Maga az ERDŐ a terapeutád.
 A vezető csak összekapcsol vele.

Az ERDŐFÜRŐ nem egy testgyakorlat, csupán annyit tesz, hogy megmerítkezünka vadon atmoszférájában, kinyitjuk érzékeinket a természet nyújtotta csodákra, s a külső rend megtapasztalása, a természettel való összekapcsolódás, belső rendet is eredményez. 

Programunkon vezetett erdő meditáció, élő mesemondás, lassú, csendes erdei séta vár, mely lehetőséget teremt a természettel való kapcsolódásra, elcsendesedésre, regenerálódásra, felfrissülésre. Az erdőben megtett utat, az úton szerzett élményeket, benyomásokat természetművészeti alkotómunkával bontjuk ki, és erdei teaszertartással zárjuk. 

Tapasztald meg a természettel való egység élményét!


A kellemes, bárki számára végigjárható útvonalakon, lépésről lépésre segítjük a természettel való különleges találkozást, mely frissítő energiával tölt fel, regenerál, gyógyít.  

A természettel való minőségi együttlét egy gyógyító regeneráló kapcsolódás, és nem csak az emberek számára, hanem a környezet számára is. Remek alkalom, hogy edzésre vidd az érzékszerveidet is, nézd egy kicsit más szemmel a teremtett világra!


Amikor elindulunk...

...nem sietünk, nem túrázunk, rövid távot járunk be,
...kinyitjuk, tisztítjuk az érzékeket,
... új fajta kapcsolódást tanulunk meg, a teremtett világgal,
...érintkezésbe lépünk az erdővel és önmagukkal


Így nyitják meg a túravezetők az ajtókat, amelyeken keresztül az erdő elvégezheti regeneráló, gyógyító, feltöltő munkáját.


A sétát záró alkotó folyamat, teret enged a kreatív és feldolgozó folyamatnak. A környezethez való természetművészeti kapcsolódás különlegessége, hogy nincs szükség előzetes tudásra, nincs szükség eszközökre, nincs keret amin belül kell maradni. Tisztán és egyszerűen juttathatjuk kifejezésre élményeinket, szabadon áramolhat alkotóenergiánk, összhangban a minket körülvevő csodálatos teremtett világgal, a természetben, a természetből.

A hétköznapokban gyakran, mint egy akadályt, rendetlenséget vagy díszletet érzékeljük csupán a minket körülvevő természetet. Ám az ember sok szállal, ősidőktől összekötődött az őt körülölelő, megtartó természettel. A vadonban való intenzív, örömteli jelenlét felidézi e rég elfeledett szálakat, ezáltal a test és az elme megpihenhet, regenerálódhat. A természetet elemei, létezői segítenek, eligazodni saját belső természetünk dzsungelében is.

Van egy csomó érvünk, hogy miért gyere el a vadonba:

A vadonterápia hatását vizsgáló nemzetközi kutatások szerint, egy két órás ERDŐFÜRDŐ...

A testednek:

 • Csökkenti a vérnyomást, biztos, hogy jobban fogsz aludni egy erdei séta után.
 • Csökkenteti a stressz szintet. Javítja a hangulatot.
 • Serkenti az immunrendszer működését.
 • Növeli a testben a tumoros vagy fertőzött sejtek elpusztítását végző Natural Killer sejtek számát.
 • Segíti a szervezetet a regenerálódásban, gyógyulásban.
 • Feltölt új energiával és fokozza az ENERGIA áramlását.
 • Segíti harmóniára találni a figyelemzavaros, hiperaktív gyerekeknek is.
 • A friss levegőn való mozgás 

A lelkednek:

 • Segíti a boldogságra való képesség növekedését.
 • Segít, hogy kapcsolatba kerülhessünk "mindennel ami él".
 • Segíti a környezettel való egység megélését, és a belső rend megteremtését is.
 • Visszavezet a HARMÓNIÁHOZ, belső középpontunkhoz.
 • Megtanít új módon kapcsolódnia körülöttünk lévő VILÁGGAL.
 • Megnyitja a mélyebb és tisztább intuíciót,megnyitja érzékeinket, egy erdei elmélyülés javítja mentális teljesítményünket és kreativitásunkat. 

Ugye milyen jól hangzik?

Érdekelnek az erdei programjaink?