Munkánk során rengeteg tapasztalatot szereztünk arról, hogyan lehet a népmesékkel, alkotással támogatni a munkát, akár gyerekekkel, akár felnőttekkel dolgozol, vagy az önismeret útjait járod, esetleg egy új utat keresel. Képzéseinken olyan ötleteket, módszereket szeretnénk átadni Neked, amit könnyen megtanulhatsz, kézügyesség vagy előképzettség nélkül is, és felhasználhatsz saját munkádban.

Workshopjaink

A természettel való mély belső kapcsolat fonalára fűzött meseterápiás gyakorlat és a természetművészeti alkotómunka együttes, egymást támogató alkalmazása új lehetőség az ökológiai nevelésben. Ha eljössz egy különleges kaland, és közösség  részese lehetsz.

Időkeret: 5 hétvége, 10 nap 

Mesejáró© térképünk egy különleges gyerekbarát mégis nagyon mély gondolatokat előhívó eszköz, ami jól használható osztályokban, csoportokban, óvodában, egyéni konzultációban, önismeretben. Ha eljössz olyan "munkatársat" kapsz ami minden helyzetben a segítségedre lesz!

Időkeret: 1 nap 

Mesejáró© térképhez rengeteg alkotó játékot, terveztünk és próbáltunk ki az elmúlt tíz évben. Ezeket a játékokat szeretnénk megtanítani gyakorlati élmény műhelyünkön azoknak akik már használják a Mesejáró©  térképet vagy elvégezték az alapozó workshopot. 

Időkeret: 1 nap  

Nézd meg a workshopokon készült fotóinkat!

Miért fontos a természethez kapcsolódnunk?

Évezredes tudás, hogy a testi-lelki egészség, csak a természettel való összhangban, a természettel való kapcsolatot feltételezve jöhet létre. Mára viszont egyre csökken a gyerekek számára bebarangolható zöld terület aránya, és a szülők szívesebben tudják gyermekeiket a világháló előtt, mint a szabadban. Felnövekvő gyermekeink az iskolákban, természetfilmekből és ismeretterjesztő játékokból, rengeteg virtuális és tudományos információt szereznek a természetről, de a természethez való egészséges kötődés sokszor mégsem valósul meg. A megszerzett tudásanyag, - valós tapasztalatok hiányában - nem hozza közelebb egymáshoz gyermekeinket és az anyatermészetet.

"Csodás két napot töltöttem a Farkaskő Egyesület mesemondást és az erdőfürdőt természetművészettel ötvöző, ökológiai nevelés workshopján. Feltöltött emberileg és szakmailag. Inspiráló volt, és megnyugtatott, hogy szerencsére van sok helyes, lelkes és elhivatott ember akiknek ez a téma fontos, akik minden tudásukkal azon dolgoznak, hogy a következő generációknak bensőséges és igaz kapcsolata legyen a természettel. Nagyon jó tudni, hogy van hova kapcsolódni, van kitől tanulni és van kivel tanulni, hiszen a társaság is fantasztikusan jó volt!

Köszönöm az élményt"