TERMÉSZET      MŰVÉSZET   MESE      ERDŐFÜRDŐ     ALKOTÁS      JÁTÉK 

MeseErdő vezető képzés

Munkánk során rengeteg tapasztalatot szereztünk arról, hogyan lehet a mesékkel, alkotással erősíteni a természethez való kapcsolódást. Képzéseinken olyan ötleteket, módszereket szeretnénk átadni Neked, amiket bárki megtanulhat, kézügyesség vagy előképzettség nélkül is, és felhasználhat saját munkájában.

Együtt a természetben,  a természetért

A jelenlegi helyzetben, a termekben zajló szabadidős programok helyett, egyre fontosabbá válik a természeti környezetben megvalósuló együttlét, a szabadban eltöltött idő, ám ez nem is olyan egyszerű!

Az erdőn, mezőn, vagy akár városi zöld területeken tartott programokhoz kínálunk egy olyan képzést, mely 80% gyakorlattal, lépésről lépésre tanít meg a szabadban való foglalkozásvezetésre, az ökológiai érzékenyítés, alkotás, a természethez kapcsolódás, stresszoldás jegyében.

"Ahol mi létezik a földkerekségen, én mindennel tudjak beszélni, legyen az fű, fa, kő, állat, víz, vér, vagy amihez én szólok, az énnekem felelni tudjon."

Az erdőfürdő gyakorlatok fonalára fűzött mesemunka és természetművészeti alkotómunka együttes, egymást támogató alkalmazása új lehetőség az ökológiai nevelésben, hiszen bár  markánsan különböző területek, de alapvető rendezési elvük azonos. A mindenkori résztvevőt az archaikus tudat mozgatásával ugyanoda, egy belső középpont felé viszi egy olyan természet-tiszteletre alapozott szemlélet kialakításáért, amiben a természet részeként tekintek magamra, EGYségben vagyok.

Alkalmazott módszereink a meseterápia, a természetművészet, erdőfürdő gyakorlatok kiválóan alkalmasak arra is, hogy a résztvevő gyermekek örömmel, kíváncsisággal, élményeket szerezve tanulják meg felfedezni a környezetükben rejtőző kincseket, képessé váljanak az eddig értéktelennek hitt dolgok értékessé változtatására, a rendetlen összerendezésére.

A mese egységes, és egylényegű világkép. Lélekkísérő szakrális szöveg. Az egyetemes szellemi tanítások áthagyományozásának egyik eszköze. Szent szellemi kincsestár.           Dr. Boldizsár Ildikó

Kiknek ajánljuk a programot?

Ajánljuk ezt a programot pedagógusoknak, meseterapeutáknak, mesepedagógusoknak és más gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, érdeklődő szülőknek, de a program új alternatívát nyújthat a környezeti, az ökológiai és a környezetvédelmi nevelésben is, ezért erdőpedagógiával, természetvédelemmel, ökológiával, zero waste életmóddal foglalkozó szakembereknek is szeretettel ajánljuk, valamint kalandkeresőknek, akik új utakat keresnének és csatlakoznának a csapatunkhoz.

Ha végeztél, kezdd el, segítünk!

  • Egyéni konzultációval segítünk
  • Bekerülsz egy zárt facebook csoportba, ahol megvitathatod a többiekkel és velünk ötleteidet, a munkád során felmerült problémákat, kérdéseket, sikereket.
  • Csatlakozhatsz alkotótáborainkhoz a Farkaskő művésztelepen.
  • Eljöhetsz évszakos műhelyeinkre, nyári táborunkba, hogy gyakorolj, mindig új ötleteket szerezz, kikapcsolódj, inspirációt gyűjts a különböző természeti környezetek, évszakok nyújtotta különleges lehetőségekről.

Vezeti a Farkaskő egyesület alapító tagjai: Balázs Péter természetművész, szobrásztanár, a Farkaskő egyesület vezetője és Tátrai Vanda Metamorphoses Meseterápiás Egyesület Ökológiai Kutatócsoportjának vezetője Természet Facilitátor jelölt, Friesz Mónika túravezető

Kíváncsi vagy a részletekre?

Miért fontos a természethez kapcsolódnunk?

Évezredes tudás, hogy a testi-lelki egészség, csak a természettel való összhangban, a természettel való kapcsolatot feltételezve jöhet létre. Mára viszont egyre csökken a gyerekek számára bebarangolható zöld terület aránya, és a szülők szívesebben tudják gyermekeiket a világháló előtt, mint a szabadban. Felnövekvő gyermekeink az iskolákban, természetfilmekből és ismeretterjesztő játékokból, rengeteg virtuális és tudományos információt szereznek a természetről, de a természethez való egészséges kötődés sokszor mégsem valósul meg. A megszerzett tudásanyag, - valós tapasztalatok hiányában - nem hozza közelebb egymáshoz gyermekeinket és az anyatermészetet.

"Csodás két napot töltöttem a Farkaskő Egyesület mesemondást és az erdőfürdőt természetművészettel ötvöző, ökológiai nevelés workshopján. Feltöltött emberileg és szakmailag. Inspiráló volt, és megnyugtatott, hogy szerencsére van sok helyes, lelkes és elhivatott ember akiknek ez a téma fontos, akik minden tudásukkal azon dolgoznak, hogy a következő generációknak bensőséges és igaz kapcsolata legyen a természettel. Nagyon jó tudni, hogy van hova kapcsolódni, van kitől tanulni és van kivel tanulni, hiszen a társaság is fantasztikusan jó volt!

Köszönöm az élményt"

Regisztráció és ösztöndíjra jelentkezés