— Hegyre Teszünk —

A természet tiszta rendszer, abban csak tiszta válaszok vannak.

Szent-Györgyi Albert

Túráink, eseményeink nem teljesítménytúrák. Azoknak a vendégeinknek, barátainknak szervezzük akik nagyon szívesen elindulnának a hegyekbe és az erdőbe, de egyedül, helyismeret nélkül nehezen szánják rá magukat. Átlagos erőnléttel mindegyik teljesíthető.

Meg fogsz lepődni, hogy milyen jól bírod!

...és a természet mindig nyitva van...

vadregényes Bükk 

Csodabükk séta

Noszvajról induló útjaink a Bükkalja vadregényes tájain vezetnek. Igazi élménytúrák, ahol élvezzük a természetet, a gyaloglás szabadságát, a hegyek magasságát és az erdők békéjét. Nem teljesítmény túrák de a végére garantáltan elfáradtok majd. A túrák végén pedig a Farkaskő Vendégház falusi vendégasztalánál igazi kulináris élményben lehet része túrázóinknak. Táv: 15-20 km. Nehézség: közepes, átlagos erőnléttel teljesíthető. Meg fogsz lepődni, milyen jól bírod!

koccintás a hegyen

Naplemente Túra

Igazi esti kalandtúra az Eger felett magasodó Nagy-Eged hegy tetejére,  piknik, naplemente és koccintás Bukolyi Marcell borával. A naplementetúrákra elhozhatod a gyerekeket, és a kutyust is. Igazi kaland egy kellemes túra után szétnézni az aranyló esti napsütésben. A túra a Noszvaj-Várkúti-turistaház-Nagy-Eged útvonalon halad, visszafelé pedig busszal jövünk majd. Megtett távolság : 12km. Nehézség : közepes, átlagos erőnléttel teljesíthető, családbarát.

noszvaji este

Naplemente séta

Nyári vacsorák után levezető séta az Imányi pincék feletti szőlőhegyre. Innen a legszebb a panoráma Noszvaj, Bükkzsérc és Bogács felé. Program: fűben fekvés, felhő nézés, naplemente és koccintás a noszvaji Thummerer pince borával. Legfontosabb tt te leszel, érezd jól magad! Nehézség: könnyű, családbarát, elhozhatod a gyerekeket, a nagyit, a kutyust is. Táv: 1,5-2 km. Nehézség: könnyű, átlagos erőnléttel teljesíthető. Meg fogsz lepődni, milyen jól bírod!

képvadász

Fotós túrák

A Bükk egész területén, egyedi igény szerinti hosszúsággal, és területen. Nekünk van helyismeretünk, tudjuk mikor szépek a fények, a természetet a tenyerünkön hordjuk, képben vagyunk mikor mi virágzik, mi történik az erdőben, tisztában vagyunk a szabályokkal. Együtt kitaláljuk és mindent megteszünk, hogy jól érezd magad és gyönyörű fotókat tudjál készíteni, amik bármelyik oldalon jól mutatnak! A fotófalat a rendezvényen a Bükkalja hegyvonulatai alkotják majd!   

ofline luxus

Felnőtt tábor

Gyere el megismerni a különböző mesés helyszínek természeti csodáit, vizeket, színeket, ízeket csodálni, pihenni, túrázni, alkotni, megélni a teremtett világ adta ajándékokat, hiszen "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra!" Nagyszerű emberekkel töltheted ezt a pár napot, mi pedig segítünk kapcsolódni a természethez, saját középpontodhoz, egyedülálló tematikánkkal  mesemondással, élménytúrákkal, természetművészeti alkotással.

finomságok útja

Gasztro Túra

Miközben a Bükkben barangolunk betérünk ide-oda egy pohár italra megkóstolni a környék finom pálinkáját, borait, lekvárjait, vagy egy nagyon finom ebédet, vacsorát kóstolni, egy nagyszerű falusi vendégházba, barlangétterembe, hangulatos hotelebe, kávázóba, úgy ahogy ti szeretnétek! A Bükkláb lankáin egyedi igény szerinti hosszúsággal, és területen indulunk el ízeket vadászni. Nekünk van helyismeretünk, ismerjük a legjobb kincses kamrákat, hűs pincéket,  

Ezt fogjuk megtanítani Neked:

Örülni az erdőnek, felhőknek, szikláknak, virágoknak és annak, hogy szabad vagy mert gyalog vagy! Szeretnénk, hogy fedezzük fel a Bükk szépségeit és kihasználnánk turisztikai szempontból azokat a lehetőségeket amelyeket Noszvaj és környéke nyújt nekünk. Legyen egy kényelmes cipő a lábadon, megfelelő öltözet és vágj bele! A távokat, szintemelkedéseket minden túránál feltüntetjük és azt is hogy mit hozzál magaddal. A sok felesleges dolgot dobáld ki a hátizsákból mert csak kínlódni fogsz vele. Ne vásárolj össze mindenféle méregdrága túra felszerelést. Majd akkor ha már ez a napi rutinod lesz. Nem lesz semmi álokoskodás, szépen egyszerűen, nyitott szívvel és szemmel indulunk neki a Bükknek. Nagyszüleink régen még ezt pontosan tudták milyen fontos a természet közelsége, a tájékozódás az erdőben.