Képzésünk részletei 

A különböző modulok témakörei, elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül segítenek, hogy elsajátítsd azt az egyedülálló módszert, melyet kidolgoztunk. A képzés végén, megismerve annak elemeit, metódusát, képes leszel saját kompetenciahatáraidon belül sikeresen alkalmazni a tanult technikákat. Képzésünket elvégezve jogosultságot, kompetenciát szerzel a Farkaskő NBME által fejlesztett MeseErdő foglalkozások vezetésére.

Az öt modul, elméleti és gyakorlati, délelőttönként tantermi délutánonként pedig szabadtéri, kerti és erdei helyszíneken valósul meg, ha az időjárás másként nem rendeli. Esténként lehetőség lesz konzultációra és kipróbálni a barlangban alvást. 

ember a természetben modul,

melyben áttekintjük a különböző korok és kultúrák kapcsolatát a teremtett világgal, világunk ökológiai kérdéseit, a természethez kapcsolódás pontjait, az ökológiai érzékenyítés gyakorlatát.

természet a mesében modul,

melyben a mesék működése, a mesemondás összekötő szerepe és gyakorlata, a természethez kapcsolódás mesés lehetőségei, kapnak főszerepet.

mese a természetben modul,

melyben megismerjük a módszer gyakorlatát, az érzékenyítés gyakorlatait, mesefeldolgozásokkal, szabadtéri foglalkozás tervezéssel.

művészet a természetben modul,

mely a természetművészet és a Land Art történeti gyökereit, ökológiai vonatkozásait, alkotói gyakorlatát ismerteti meg.

meseerdő modul,

melyben a gyerekbarát erdőfürdőzés, erdei foglalkozástervezés és vezetés gyakorlatát valamint a biztonságos közös túrázás feltételeit ismerjük meg.

-Rítus a természetért modul,

melyben az ősi sámáni praxis természetet védő elméletével, és gyakorlatával ismerkedünk meg.


Kíváncsi vagy az árakra? 

Miért tanulj nálunk?

20 éve jelen van egyesületünk a nemzetközi képzőművészetben. 15 éve tartunk gyerekeknek tematikus alkotó, kézműves, hagyományőrző és alkotó fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat, táborokat. 10 éve indítunk meseterápiás programokat. 9 éve az EKE oktatásai helyszíneként sok száz egyetemi hallgató fordult meg nálunk. 8 éve valósítjuk meg a civil összefogásként létrejött interaktív MeseErdőt. 7 éve gondozzuk az ország első meseterápiás tanösvényét a Meseutat. 6 éve szervezünk nehéz-sorsú Csángó Magyar gyerekeknek táborokat. 5 kiváló szakember vezeti képzéseinket. művészeti terület van jelen egyesületünk életében, számos képzőművészeti, kortárs zenei, táncművészeti és filmes program otthona- és házigazdája voltunk. 3 különleges módszert gyúrtunk egybe: a természetművészet, az erdőterápia, és az alkotó fejlesztő meseterápia ötvözésével született meg mesÉLŐvilág elnevezésű, egyedülálló programunk, melyet csak itt nálunk ismerhetsz meg. 2 féle alapmodulban tanítunk meg azokra a mesés alapismeretekre ami nélkül nem tudjuk megmutatni Neked a speciális technikáinkat. Európában egyedülálló helyszínen, barlanglakásainkban tartjuk a gyakorlati foglalkozásokat, melyek ökológiai lábnyoma szinte 0.

Metamorphoses Meseterápiás Egyesület Ökológiai Kutatócsoportjának programja

A jelenlegi helyzetben, a termekben zajló szabadidős programok helyett, egyre fontosabbá válik a természeti környezetben megvalósuló együttlét, a szabadban eltöltött idő, ám ez nem is olyan egyszerű!
Az erdőn, mezőn, vagy akár városi zöld területeken tartott programokhoz kínálunk egy olyan képzést, mely 70% gyakorlattal, lépésről lépésre tanít meg a szabadban való foglalkozásvezetésre, az ökológiai érzékenyítés, alkotás, a természethez kapcsolódás, stresszoldás jegyében.


Megtanítjuk, hogy a természethez való mély lelki kötődést miként állítsuk helyre, erdei gyakorlatok, archaikus történetek, és természetművészeti élmények segítségével.


"Hogy mindennel ami él, beszélni tudj"


Neked való,
-ha aggódsz az ökológiai válság miatt
-ha végre kimennél a vadonba
-ha kivinnéd a gyerekeket is a szabadba
-ha egy vidám és játékos, mégis mélyen megérintő technikát keresel szabadtéri kalandokhoz
-ha egy olyan módszert szeretnél tanulni amit nagyon szeretnek a gyerekek
-ha hiszel a természet erejében
-ha keresed azt, hogyan kapcsolódj a teremtett világhoz, az öt elemhez, a természet létezőihez
-ha új utakat keresel

Regisztráció és ösztöndíjra jelentkezés