— Meseterápiás csoportok —

Eger, Noszvaj


Alkotó fejlesztő meseterápiás  mini csoportunkon minden héten mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, hogy a mesék rendteremtő erejével felismerjék erőforrásaikat, amelyek segítségével meg tudnak küzdeni a mindennapok kihívásaival, felfedezzék az összefüggéseket a világban, szerethetőnek és sikeresnek éljék meg magukat. 

Azt szeretem a szakkörön, hogy minden nagyon élményes az elején mesét szoktak mondani.  Nagyon jó az egész, semmi nem uncsi és az is jó benne, hogy egy titkos helyeken tartjuk, van amikor el is megyünk sétálni és van amikor nem a természettel játszunk. Vanda nagyon kedves és a hangja is nagyon kedves minden gyerek nagyon szereti őt, és mindig segít. Mindig nagy meglepetés, hogy mit fogunk csinálni, még találós kérdést is szokott kérdezni, az is nagyon érdekes, nehezek, de nagyon jók. Azt is szeretem, hogy sose marad el. Nagyon érdekes dolgokat szoktunk csinálni a képzeletünk szerint és nincs legjobb óra, mert mindegyik jó, ha lehetne, én minden nap csak ide járnék. 

Olyan gyerekeknek ajánljuk, akik nehezen birkóznak meg a családban bekövetkezett változásokkal vagy az iskola keltette szorongásokkal, félelmekkel. A meseélmény segíti az individuális fejlődést, az egyéniség, az egyéni képességek kibontakoztatását, az önmegvalósítása való képességet, pozitív irányba formálódik, s számos pedagógiai és pszichológiai értékkel gazdagodik a személyiség.