- Mesejáró térképes ws -

A Mesejáró térképes worksop 100% ban gyakorlat, hogy az együtt töltött nap után elkezdhesd használni ott ahol szükséged van rá, legyen ez magánrendelő, iskola, könyvtár, csoport, vagy a saját családodban konyhád.

A workshop témái:

Diagnosztikus feladatok 

Csoport nyitó, kezdő, ismerkedő feladatok.

Csapatépítő, dinamikus csoportos feladatok.

Érzékszervi, fantázia játékok a mesetérképpel.

Feladatok egyéni folyamatokhoz

Csoport és család dinamikai feladatok

Több szereplős feladatok

Mesehőskártyás feladatok

Záró, kiléptető feladatok

Amikor gyerekeim születtek sokszor éreztem azt, hogy bár sokat beszélgetünk, játszunk, mesélünk de sokszor mégsem tudom azt, hogy mit éreznek valójában a gyerekeim, hogy milyen az ovis társaik között, vagy milyen az osztály hangulata. 

Ha feltettem a kérdést: - Mi volt az oviban, suliban, jött a sokaknak ismerős válasz: "Semmi különös". De én nem különös dolgokra voltam kíváncsi, szerettem volna a gyerekeim lelkét jobban megérteni. 

Ahogy elkezdtem mesékkel foglalkozni, és sorra jártam Bajzáth Mária és Boldizsár Ildikó képzéseit, egyre többet tanultam a mesék rendteremtő erejéről, a mesetérkép használatáról, arról, hogy a mese a gyerekek nyelve. Megfogalmazódott bennem, hogy miért is ne próbálnám ki otthon ezt az izgalmas kalandot, és megrajzoltam a saját térképemet meseország birodalmairól. 

A konyhában kifüggesztett térkép bombaként robbant a családban, és a gyerekek, egy kakaó mellet szívesen elmondták a mesék nyelvén, hogy miként érzik magukat. Konyhánk kedvenc díszére hamar rákaptak a felnőttek és a vendégeink is. 

Az évek alatt aztán nagy méretű, mindent kibíró változatát próbára tettük egyesületünk felnőtt és gyerek mesecsoportjaiban, osztályokban, táborokban is. Mára sok ezer mesejáró barangolt a segítségével a mesék világában és belső tájakon. 

Az eredmény egy különleges gyerekbarát, vidám mégis nagyon mély gondolatokat előhívó "munkatárs" megszületése. Sokat változott, csiszolódott a tapasztalatok, és a kutatás által, így született meg jelenlegi formájában a Mesejáró© térkép, mesehős kártyákkal, és a csoportokban jól használható más mesés játékokkal együtt.

A Mesejáró© térkép használatát egy napos gyakorlatorientált workshopunkon mutatjuk meg, amihez tanfolyami jegyzetet adunk, folyamatosan bővülő gyakorlatgyűjteménnyel. 

Gyere el ha szeretnél megismerkedni ezzel a csodás eszközzel, ha bővítenéd a szakmai eszköztárad, szükség lenne egy otthoni segítőre, vagy kíváncsi vagy rá hogyan lehet barangolni a mesék világának térképén. 

Hasznodra lehet-a családban-gyors felmérésben-mesecsoportokban-önismereti munkában-egyéni fejlesztésben-csapatépítésben-fantázia és képzeletfejlesztésben-osztályokban-énerősítésben-alkotó munkában-tábori programokban...

A sokféle felhasználási lehetőséget követve több méretben és anyagból készítettünk egyedi szetteket.


Következő alkalmaink

Ha szeretnél értesülni legújabb játékainkról, kövesd az oldalunkat, kattints a képre!

Ajándékutalványon is elérhető!
Ajándékutalványon is elérhető!