MeseErdő

Programunk egy egésznapos interaktív gyermeknapi mese kaland, melyet meseterápiás gondossággal állítunk össze, hogy a bazármentes gyereknap valódi élmény legyen mindenkinek.

Programjainkon a gyermek nem egy a számára előadott, mesét néz végig, hanem egy gondosan előkészített egész napos mesei térbe lép be, amiben Ő a főhős, meg kell dolgoznia a segítő tárgyakért, vállalnia kell az útnak indulást az ismeretlenbe, s meg kell küzdenie a boldogulásáért. Az állomásokon kiállt próbák által megerősítést kap bátorságáról, eszességéről, találékonyságáról, szemfülességéről, az összetartásról, a segítségnyújtásról. Miközben egy védő közegben van, de mégis saját bőrén tapasztalja meg a mesék legfontosabb tanításait, kapcsolatot talál a saját lelkében rejtőző szépséges és bátor királyfi-királylány mivoltával. Visszajelzések tanúsága szerint, ez hatékonyan segíti MeseErdős gyerekeinket később, mindennapjainak nehéz próbatételeit is kiállni.

Egyszer egy erdőben jártam, Minden volt, mit nem vártam! A fák réznek tűntek s veresnek, S ebben nem mókusok keresnek helyet a makknak. Nem rókák és őzek laknak,Hanem Boszorkányok kopogtatnak, S tündérek lobogtatnak Varázs-keszkenőt. Ha te is arra jársz tán, Ne madarat keress a fán! Koboldot s ördög fattyút, A tavakon meg ne hattyút, Hanem vízi-koboldokat Szomorúkat, boldogokat. De jól vigyázz, mert hét próba van. Sárkány, szörny vagy dühös vadkan?Bátor hősök ide gyertek! Már ha bírtok, vagy ha mertek, Mert ha minden bajt levertek, S fáradságot kihevertek, Jön a megérdemelt jutalom, Hogy mi, azt el nem árulhatom. De azt azért megsúghatom, Hogy mesésebb minden kincsnél,Vagy legalább több a nincsnél. Ám ne várjátok a kilincsnél, Állj ki minden jó kalandot! S ne várd a sült galambot, Mert nem repül be a szájba, Találkozunk, május tájba!