Meseműhely 

A mese önmagunk képességeit illetően a határtalan lehetőségek birodalmába vezet el bennünket. 

Boldizsár Ildikó
 

Az alkotótelep egyedülálló barlangi terei, adnak otthont nyitott műhelyeinknek, valamint különböző csoportmunkák, táborok befogadó helyszínei, inspiráló közege is. Meseműhelyünkben alkotó - fejlesztő foglalkozásainkon és csoportmunkákon mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, felnőtteket, hogy a mesék rendteremtő erejével találkozva felismerjék erőforrásaikat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, ismerkedjenek a hagyományok által nyújtott kincsekkel. Húsz éves tapasztalattal vállaljuk, iskolák, óvodák számára témanapok, tematikus foglalkozások, tábori események, pályázati projektek,  magvalósítását is.

mesés alkotókör

Mesés alkotó csoport

A Meseműves csoportokban nagy hangsúlyt kapnak a mesék által inspirált kreatív alkotó munkák. A munkafolyamatban a látás - tapintás - cselekvés egysége elősegíti a témában való elmélyülést, feltöltődés, kilélegzést a hosszú iskolai nap után. Nagyon fontos számunkra az örömteli támogató együttlét, a boldogságra való képesség és a reziliencia fejlesztése, az önbizalom erősítése, kézügyességtől függetlenül sikerélményt, pozitív támogatást nyújtani a gyerekeknek. 

mesekalauzolás 

Mesejáró alkalmak

Alkotó- fejlesztő foglalkozásainkon, mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, hogy a mesék rendteremtő erejével találkozva felismerjék erőforrásaikat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, szerethetőnek és sikeresnek éljék meg magukat. A meseélmény segíti az individuális fejlődést, az egyéniség, az egyéni képességek kibontakoztatását, az önmegvalósítása való képességet, pozitív irányba formálódik, s számos értékkel gazdagodik a személyiség. 

a mesék tanösvénye

Meseút tanösvény

A MESEÚT egy különleges családi program Noszvajon, melyet meseterápiás gondossággal állítottunk össze, hogy kicsiknek, nagyoknak, remek mulatság legyen az év minden napján! A 10 gyönyörű, kézzel festett házikóban egy-egy, népmesét, és a játékos feladatot, beszélgetés indító kérdést rejtettünk el. Reméljük, hogy tanösvényünk nem csak vidám s tartalmas családi kikapcsolódás, de lehetőséget ad egymás jobb megismeréséhez.

csángómagyar missziónk

Derék Jankó Tábor 

Missziónk a roppant nehéz körülmények között élő csángó gyermekek felkarolása, akik gyakran 6-7 éves koruktól kenyérkeresők is a családban. A Csángó gyerekek speciális problémáira kidolgozott művészeti-élmény programunk a hidegség egyik varázslatos völgyében a Muhospataki Népfürdőben kapott otthont. 2014 óta táboroztatunk itt önkéntesként nehéz sorsú, moldvai és gyimesi csángó többnyire mélyszegénységben élő kisiskolás gyermekeket.

nehézsorsú gyerekek

Sasfiókák program

Magyarországon egyedülálló módszerünk egyesíti magában a meseterápia, a természetművészet, a kézművesség, a mesepedagógia, a drámapedagógia, élménypedagógia és az erdőterápia eszköztárát, aminek eredményeként egy különlegesen gyerekbarát, interaktív és roppant jól működő módszer áll rendelkezésünkre.  Tíz éve működő módszerünk számos helyszínen segyítette a különböző nehézségekkel küzdő gyerekeket.

egyedi mesemondó játékok

Mese-manufaktúra

Mesés munkám során terveztem, rajzoltam, készítettem néhány játékot, melyek könnyebbé, színesebbé, változatosabbá teszik a foglalkozásokat, ilyen a  női lélek útjának kilenc állomását hagyományos tulipán szimbolikájával megjelenítő táblák.  Meseország egész birodalmát bemutató meseország járó térkép melyhez az évek során  ötven játék és csaknem száz mesefigura készült el. Múzeumpedagógiai játékaink a népi játszóházak eleme lehetnek.


Érdekel egyesületünk munkája?

"A metamorphoses-meseterápia nem tartozik a pszichoterápiás eljárások körébe és nem dolgozik betegségkategóriákkal. A metamorphoses-meseterápia egy komplex, önmagában teljes világképpel képes válaszokat adni emberi kérdésekre, meseszövegek adta keretben dolgozik, ezeken keresztül értelmezi az adott helyzetet, és nyújt kapcsolódási pontokat a hozzá fordulókhoz. "