Meseműhely 

A mese önmagunk képességeit illetően a határtalan lehetőségek birodalmába vezet el bennünket. 

Boldizsár Ildikó 

Az alkotótelep egyedülálló terei, adnak otthont nyitott műhelyeinknek, valamint különböző csoportmunkák, táborok befogadó helyszínei, inspiráló közege is. Meseműhelyünkben alkotó - fejlesztő foglalkozásainkon és csoportmunkákon mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, felnőtteket, hogy a mesék rendteremtő erejével találkozva felismerjék erőforrásaikat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, ismerkedjenek a hagyományok által nyújtott kincsekkel. Húsz éves tapasztalattal vállaljuk, iskolák, óvodák számára témanapok, tematikus foglalkozások, tábori események, pályázati projektek,  magvalósítását is.

mesés alkotókör

Meseműves csoport

A Meseműves csoportokban nagy hangsúlyt kapnak a mesék által inspirált kreatív alkotó munkák. A munkafolyamatban a látás - tapintás - cselekvés egysége elősegíti a témában való elmélyülést, feltöltődés, kilélegzést a hosszú iskolai nap után. Nagyon fontos számunkra az örömteli támogató együttlét, a boldogságra való képesség és a reziliencia fejlesztése, az önbizalom erősítése, kézügyességtől függetlenül sikerélményt, pozitív támogatást nyújtani a gyerekeknek. 

mesekalauzolás 

Mesejáró alkalmak

Alkotó fejlesztő mesefoglalkozásainkon, mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, hogy a mesék rendteremtő erejével találkozva felismerjék erőforrásaikat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, szerethetőnek és sikeresnek éljék meg magukat. A meseélmény segíti az individuális fejlődést, az egyéniség, az egyéni képességek kibontakoztatását, az önmegvalósítása való képességet, pozitív irányba formálódik, s számos értékkel gazdagodik a személyiség. 

a mesék tanösvénye

Meseút tanösvény

A MESEÚT egy különleges családi program Noszvajon, melyet meseterápiás gondossággal állítottunk össze, hogy kicsiknek, nagyoknak, remek mulatság legyen az év minden napján! A 10 gyönyörű, kézzel festett házikóban egy-egy, népmesét, és a játékos feladatot, beszélgetés indító kérdést rejtettünk el. Reméljük, hogy tanösvényünk nem csak vidám s tartalmas családi kikapcsolódás, de lehetőséget ad egymás jobb megismeréséhez.

csángómagyar missziónk

Derék Jankó Tábor 

Missziónk az roppant nehéz körülmények között élő csángó gyermekek felkarolása, akik gyakran 6-7 éves koruktól kenyérkeresők is a családban. A Csángó gyerekek speciális problémáira kidolgozott művészeti-élmény programunk a hidegség egyik varázslatos völgyében a Muhospataki Népfürdőben kapott otthont. 2014 óta táboroztatunk itt önkéntesként nehéz sorsú, moldvai és gyimesi csángó többnyire mélyszegénységben élő kisiskolás gyermekeket.

hagyományőrzés

Sasfiókák program

A Sasfiókák foglalkozássor mélyszegénységben élő gyerekek speciális mintázatára, igényeihez igazítva íródott. Célja, hogy a 10 foglalkozást felölelő program során a  elvessük a csírát ami változtatásra,  sarkalhatja őket. Megerősíteni az érzésben, hogy képesek lesznek változtatni az örökölt mintákon. A programot Máltai Szeretetszolgálat a délhevesi programja során, annak tapasztalatai alapján dolgoztam ki és vezettem. 

egyedi mesemondó játékok

Mesemanufaktúra

Mesés munkám során terveztem, rajzoltam, készítettem néhány játékot, melyek könnyebbé, színesebbé, változatosabbá teszik a foglalkozásokat, ilyen a  női lélek útjának kilenc állomását kilenc hagyományos tulipán szimbolikájával megjelenítő táblák, a meseország egész birodalmát bemutató mesetérkép melyhez ötven játék és csaknem száz mesefigura tartozik. Múzeumpedagógiai játékunk pedig a mesemondást a hagyományápolást, ismeretterjesztést segíti.


Érdekel egyesületünk munkája?

"A metamorphoses-meseterápia nem tartozik a pszichoterápiás eljárások körébe és nem dolgozik betegségkategóriákkal. A metamorphoses-meseterápia egy komplex, önmagában teljes világképpel képes válaszokat adni emberi kérdésekre, meseszövegek adta keretben dolgozik, ezeken keresztül értelmezi az adott helyzetet, és nyújt kapcsolódási pontokat a hozzá fordulókhoz. "