— Derék Jankó Tábor —

Missziónk az európai szemmel elképzelhetetlen körülmények között élő moldvai csángó gyermekek felkarolása, akik gyakran 6-7 éves koruktól kenyérkeresők is a családban, hiszen ők a letéteményesei a kihalóban lévő csodálatos csángó kultúra, a csángó magyar nyelv és az ősi tradíciók megőrzésének. 

A Csángó gyerekek speciális problémáira kidolgozott művészeti-élmény programunk a hidegség egyik varázslatos völgyében a Muhospataki Népfürdőben kapott otthont. 2014 óta táboroztatunk itt önkéntesként nehéz sorsú, moldvai és gyimesi csángó többnyire mélyszegénységben élő kisiskolás gyermekeket.

együttlét-anyaföld-megtartó erő

— Sasfióka program —

Mélyszegénységben élő gyerekeknek

A Sasfiókák foglalkozássor mélyszegénységben élő gyerekek speciális mintázatára, igényeihez igazítva íródott. Célja, hogy a 10 foglalkozást felölelő program során a nehéz sorsú gyerekek lelkében elvessük a csírát ami változtatásra, továbblépésre, sarkalhatja őket. Megerősíteni őket abban az érzésben, hogy képesek lesznek változtatni az életükön, talán többre hivatottak.

A Sasfiókák programot Magyar Máltai Szeretetszolgálat  a "Legnagyobb kincs az egészség" elnevezésű délhevesi programja során, annak tapasztalatai alapján dolgoztam ki és vezettem.

A program megjelent Boldizsár Ildikó: Meseterápia a gyakorlatban című tanulmánykötetében.