— Tátrai Vanda —

metamorphoses meseterapeuta

Tátrai Vanda vagyok metamorposes alkotó- fejlesztő meseterapeuta. Noszvajon élek férjemmel és három lányommal, dédnagyapai napos-holdas házunkban.

Anyukaként, a mesék tizennyolc éve részei a mindennapjaimnak, majd nagybeteg kislányomat nevelve vált mindkettőnk számára a napi túlélés egyik zálogává, a mesélés, a mesemondás. A mesék mélyebb megértésének útján mint Tündérkeresztanya Boldizsár Ildikó, Luzsi Margó és Bajzáth Mária indított el több mint 10 éve.

1997 óta vezetek egyesületünk a FarkaskőNBME keretében kézműves szakköröket, workshop-okat, gyerekeknek és felnőtteknek, majd 2011 óta alkotó - fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat, programokat.

Munkámban szívesen ötvözöm a meseterápiát a kreatív alkotó és különböző kézműves tevékenységekkel, hiszen egy egyedülállóan inspiráló helyen, a pécsi Zsolnay porcelángyárban tanultam a porcelántervezés, készítés, festés, különböző technikáit.

Az utóbbi évek nagyobb léptékű, szívemhez közelálló projektjei:

  • Szervező-lebonyolítója vagyok Kecskés Karinával és Balázs Péterrel együtt, a Moldvai Csángó nehéz sorsú többnyire árva gyerekeknek szervezett Derék Jankó missziós tábornak. A táborról "Bármi legyen gazdagít" címmel Mészáros Márta és Pataki Éva rendezésével készült film 2017-ben.
  • Szakmai vezetője vagyok a noszvaji Meseút és MeseErdő programoknak.
  • A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezető meseterapeutájaként mélyszegénységben élő gyerekeknek dolgoztam ki, és vezettem a "Sasfiókák" elnevezésű meseterápiás programot a "Legnagyobb kincs az egészség" elnevezésű délhevesi program során. Megjelent Boldizsár Ildikó: Meseterápia a gyakorlatban című tanulmánykötetében.