— Tátrai Vanda —

Anyukaként, a mesék tizennyolc éve részei a mindennapjaimnak, majd nagybeteg kislányomat nevelve vált mindkettőnk számára a napi túlélés egyik zálogává, a mesélés, a mesemondás. A mesék mélyebb megértésének útján mint Tündérkeresztanya Boldizsár Ildikó, Luzsi Margó és Bajzáth Mária, Pápes Éva indított el több mint 10 éve.

1997 óta vezetek egyesületünk a FarkaskőNBME önkénteseként kézműves szakköröket, workshop-okat, gyerekeknek és felnőtteknek, majd 2011 óta mesékkel is színesítem foglalkozásokat, programokat.

Az egyesületben végzett munkámban szívesen ötvözöm a népmesék évszázados bölcsességét a kreatív alkotó és különböző kézműves tevékenységekkel, hiszen egy egyedülállóan inspiráló helyen, a pécsi Zsolnay porcelángyárban tanultam a porcelántervezés, készítés, festés, különböző technikáit.

Az utóbbi évek nagyobb léptékű, szívemhez közelálló projektjei:

  • Szervező-lebonyolítója vagyok Kecskés Karinával és Balázs Péterrel együtt, a Moldvai Csángó nehéz sorsú többnyire árva gyerekeknek szervezett Derék Jankó missziós tábornak. A táborról "Bármi legyen gazdagít" címmel Mészáros Márta és Pataki Éva rendezésével készült film 2017-ben.
  • Szakmai vezetője vagyok a noszvaji Meseút és MeseErdő programoknak.
  • A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kötelékében mélyszegénységben élő gyerekeknek dolgoztam ki, és vezettem a "Sasfiókák" elnevezésű meseterápiás programot a "Legnagyobb kincs az egészség" elnevezésű délhevesi program során. Megjelent Boldizsár Ildikó: Meseterápia a gyakorlatban című tanulmánykötetében.

TANUSITVÁNY A Metamorphoses Meseterápiás Módszer Semmelweis egyetem által akreditált és a semmelweis egyetem magatartástudományi intézete által Budapestenszervezett 120 órás tanfolyamának elvégzéséről

Ezen tanúsítvány a szabadalmi hivatal 2009.február 10-én kelt védjegyokirata alapján oltalom alá helyezett és 198 839 számon lajstromozott Metamorphoses Meseterápiás Módszer sikeres elsajátítását igazolja, és a vizsgaeredmény alapján hozzájárulát ad az alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta elnevezés használatához.

Tanusítvány szám T/2015/63
A képzés akreditációs számai: SE-TK/2013.II/00149;SE-TK/2014.I/00173; SE-TK/2015.I/00081

Budapest. 2015.január 25  Dr. Boldizsár Ildikó kurzusvezető, védjegy jogosult


Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvántartott egészségügyi szakdolgozói képesítést szerzett Fülakupunktúrás addiktológus szakdolgozói szakképesítéssel

Törzsszám: 59/2016/FÜA
Alapnyilvántartási szám: 241997
Budapest. 2016.június 09