Ökoműhely

A természet tiszta rendszer, abban csak tiszta válaszok vannak.

Szent-Györgyi Albert 

Földkerekség Ökoműhelyünket 2014-ben indítottuk el. Ebben meseterápiás és természetművészeti tapasztalatainkat, a távol-keleti shinrin yoku, az "erdőfürdő" gyakorlatának fonalára fűztük fel. Ez a kísérlet az évek során vált egy új módszerré, az ember és a természet kapcsolatát szorosabbra fűzni hivatott, ökopszichológiai szemléleten nyugvó, komplex szemléletváltó gyakorlattá. 

A Farkaskő Egyesület és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület közös Ökológiai Kutatócsoportjának programja  

A természetművészet és a meseterápiás alapossággal  választott népmesék, az erdőfürdő gyakorlatok fonalára fűzött együttes, egymást támogató alkalmazása, új lehetőség az ökológiai nevelésben. Bár markánsan különböző területek, de alapvető rendezési elvük azonos. A mindenkori alkotót vagy mesehallgatót, az archaikus tudat mozgatásával ugyanoda, egy belső középpont felé viszi. Programunkat szabadidős, tematikus eseményeken, alkotófoglalkozásokon, táborokban és vezetett erdei sétákon, erdőfürdőkön, túrákon, elvonulásokon próbálhatod ki. 

A programról 2017-ben kiadványt jelentettünk meg, melyet IDE kattintva megnézhetsz!


Szeretnél találkozni a mesék tanításaival, a természet erejével, az alkotás örömével? 

Erdei 7 próba

Gyerek erdőfürdő

A gyerekeket, családokat várjuk egy kis létszámú 7 próbára, a Tündérkert hotel parkjába, a természet kincseit kutatni,  próbát kiállni, a szabadban játszani, mesét hallgatni, alkotni! Miközben játszunk, kicsit másként figyelünk a minket körülvevő világra, belső tájakat is bejárunk. A játék végén oklevelet kapnak a hét próbát kiálló gyerekek.

Egyéni erdőfürdő

Csak Te és a vadon

Vezetett erdőfürdő séta négyszemközt. Lassú inspiráló, stresszűző kirándulás. Kicsit másként figyelünk a minket körülvevő világra, belső tájakat is bejárunk. A természettel való minőségi együttlét gyógyító, regeneráló kapcsolódás, mely segít kizökkenni, megérteni, átgondolni, kikapcsolni, regenerálódni.

Szakrális erdőfürdő

Egy a természettel

Kapcsolódás a több mint emberi világgal. Egy vezetett séta a gyönyörű dimbes-dombos környezetben, melyen időt adunk magunknak az elcsendesedésre, az elemekkel való kapcsolódásra, az égtájak által képviselt minőségek megérzésére, hogy megszólalhasson a természet. A csendes túra szakrális körökkel zárul.

Bükklábi kalandok

Élménytúrák

Túráink, eseményeink nem teljesítménytúrák. Azoknak a vendégeinknek, barátainknak szervezzük, akik nagyon szívesen elindulnának a hegyekbe és az erdőbe, de egyedül, helyismeret nélkül nehezen szánják rá magukat. Átlagos erőnléttel mindegyik teljesíthető. Nagyon fogunk örülni, ha itt a Bükkben kezded el velünk, vagy folytatod a túrázást. 

Slow Forest

Erdőfürdő

Sokfelé sokféleképpen nevezik, Erdőterápia, "Shinrin-yoku", Vadonterápia, Erdőfürdő, de bárhogy is nevezzük, az erdőben töltött minőségi idő segít legyőzni a stresszt, és kutatások sora bizonyítja hogy jótékonyan hat testedre-lelkedre. Gyere el és meglátod, hogy beleszeretsz! Az erdőmeditáció nem terápia. Maga az ERDŐ a terapeutád. A vezető csak összekapcsol vele.

Természetművészeti kaland

Élményalkotás

A környezethez való természetművészeti kapcsolódás különlegessége, hogy nincs szükség előzetes tudásra, nincs szükség eszközökre, nincs keret amin belül kell maradni. Tisztán és egyszerűen juttathatjuk kifejezésre élményeinket, szabadon áramolhat alkotóenergiánk, összhangban a minket körülvevő csodálatos teremtett világgal, a természetben, a természetből. 

Érdekelnek aktuális programjaink?