Szeretsz történeteket hallgatni? legózni? 

Az apró kockák sok mindent tanítanak a térről, az összekapcsolódásról, a lehetőségekről, a stabilitásról, a változatosságról, a nézőpontokról a kapcsolódásról. Minden kocka lehet egy érzés, egy hangulat, egy esély arra, hogy megismerjük magunkat és a világunk titkait.

Ha van kedved, gyere és mesélj, játssz, építs velünk!

Két éve indítottunk a Kárpátok Alapítvány a LEGO Csoport és mentorunk, Szomor Éva ösztönzésére és támogatásával lego tréningeket pedagógusoknak  majd szakköröket gyerekeknek. Hamar kiderült az is, hogy a mesefoglalkozások remekül összefésülhetők a kockákkal, így született meg a Meséld el kockákkal elnevezésű programunk. Ennek az örömét szeretnénk most másokkal is megosztani és egész évben működő klubbot indítani.

A foglalkozásokon élőszavas mesemondás mellett követjük a Lego clubb módszertanát. A meséket legóval dolgozzuk fel. A sok sok doboz színes kocka önmagában is kaland, de a LEGO® Education segíti számos intelligenciaterület fejlődését.  A gyermekek legjobban az önfeledt mókázásból és játékból és szórakozásból tanulnak. A Lego kockák  lehetővé teszik, hogy a gyerekek a különböző témákhoz kreatív szerepjátékkal és szórakoztató kihívásokon, változatos feladatokon keresztül kapcsolódjanak, így megkapják a lehetőséget arra, hogy hibákat kövessenek el, új ötleteket szerezzenek, növeljék a kitartásukat és képessé váljanak megbirkózni a mindennapok kihívásaival. A LEGO kockákkal szervezett foglalkozások önvizsgálatra és reflexióra ösztönöznek, fejlesztik a kreatív és kritikus gondolkodást, javítják a problémamegoldást, hatékonyabb kommunikációt tesznek lehetővé

A meseterápia és a Lego ötvözése igazán inspiráló kaland, hiszen a mesék ősi rendteremtő bölcsessége a legújabb játékokkal találkozik. A Foglalkozások célja az örömteli játékba épített stresszoldás, az alapvető emberi értékek elmélyítése, félelem oldás az együttműködés és a személyiség fejlesztése

Szeretettel és rengeteg kockával várunk januártól hetente egyszer mesét hallgatni és legózni. A foglalkozásokat Tátrai Vanda alkotó-fejlesztő meseterapeuta és Balázs Boróka festőművész vezeti !

A heti szakkör jelleggel működő klub állandó tagokat keres, hogy hétről hétre együtt játszhassunk.  Elsősorban kisiskolásokat várunk de elegendő jelentkező esetén felsős csoport is indul. A részvétel jelentkezéshez kötött!

Jelentkezés lent!

A jelentkezés után megküldjük a részleteket, és a pontos helyszín is hamarosan felkerül.

A programon használt Lego box csomagokat köszönjük, a Kárpátok Alapítvány - nak. A Lego és meseterápiás foglalkozások ötvözésének szakmai mentora Szomor Éva volt, akinek nagyon köszönjük a szakmai támogatását.

Kiscsoport 

Állandó csoport 5-6 éveseknek hetente

Szerdánként 4-5ig 

 Lollok Házban 

Eger 

Sas u. 5-7 a vasútállomás és a Spar mellett

Regisztráció szükséges

Nagy csoport 

Állandó csoport  7-9 évesek hetente

Szerdánként 5.30-6.30 ig

 Lollok Házban

Eger

Sas u. 5-7 a vasútállomás és a Spar mellett

Regisztráció szükséges 

Lego - mese regisztráció

A mese - legó klub havi díja, (4 foglalkozás ) 12 ezer ft.

Ha szeretnél részt venni töltsd ki és küld el a regisztrációdat! 

Ha kérdésed van, keress minket 

mesejaro@gmail.com

Tel: 20 514 93 55