A "Mondj egy mesét a földért" akciónk a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület és a Világszárnya Magyar Népmesemondó Szövetség első közös akciója. Nagy öröm számunkra, hogy együtt gondolkodhatunk, mesélhetünk!

 Köszönjük, hogy csatlakozol hozzánk!

Hamarosan elkészítjük a mesehálónk térképét is. Szeretnénk hagyományteremtő jelleggel elindítani e mesés együtt gondolkodást, és minden évszakban egyszer meséinket, hála szavainkat összefonva átölelni teremtett világunkat! Elsőként április 22-e körüli napokban.

Legyen ez a nap egy köszönet Földünknek. Legyen a mesénk egy ajándék, cserében a sok ajándékért, amivel Földünk nap mint nap megajándékoz mindannyiunkat. Legyen a mesénk egy híd, ami összeköti a hallgatókat Földünk szépségeivel. Beszéljetek arról, hogy ki, miért hálás földünknek.

Segítségül a Metamorphoses Meseterepiás Egyesület Ökológiai Munkacsoportjával, összeállítottunk egy mesetárat, amit a lap alján letölthetsz! Találsz kicsiknek és nagyoknak való mesét is. Választhatsz ebből, vagy bármi mást amit szívesen mondasz. Ha teheted mesélj a szabadban, kertben, parkban, erdőben vagy a réten.

Szeretnénk az esemény után az oldalainkon megjelentetni, hogy merre is kanyarodtak a mesénk útjai, készíts fotót, írj egy-két sort róla, és a bejegyzésedet linkeld be az esemény alá!

Eseményedhez, bejegyzésedhez használd a hashtageket:

#Mondjegymesétaföldről

#MeseErdő

#Metamorphoses

#Világszárnya

Itt letöltheted mesetárunkat:

Később is csatlakoznál hozzánk? Iratkozz fel a hírlevelünkre!