Mesejáró térképes műhely

A Mesejáró térkép egy különleges, gyerekbarát, vidám mégis nagyon mély gondolatokat előhívó "munkatárs" lehet. A Mesejáró térképes worksop 2 nap, 100% ban gyakorlat, hogy az együtt töltött hétvége után elkezdhesd használni ott ahol szükséged van rá, legyen ez magánrendelő, iskola, könyvtár, csoport, vagy a saját családod konyhája.

Gyakorlatorientált workshopunkon megmutatjuk neked a kedvenc gyakorlatainkat, játékainkat a mesejáró térképpel. Gyere el ha szeretnél megismerkedni ezzel a csodás eszközzel, ha bővítenéd az eszköztárad, vagy kíváncsi vagy rá hogyan lehet barangolni a mesék világának térképén. 

A mesejáró térkép hasznodra lehet...

-mesecsoportokban

-mesefeldolgozásban

-önismereti munkában

-csapatépítésben

-fantázia és képzeletfejlesztésben

-osztályokban-énerősítésben

-alkotó munkában

-felmérésben

-beszélgetésindításhoz

-ha fontos, hogy elvarázsold a gyerekeket

-ha kell egy pár perc pihenés

-ha nincs időd készülni

-tábori programokban...

1.nap

A Mesejáró© térkép használatát az első napon, gyakorlatorientált workshopunkon mutatjuk meg, amihez feladat és kérdés gyűjteményt adunk.

Gyere el ha szeretnél megismerkedni ezzel a csodás eszközzel, ha bővítenéd a szakmai eszköztárad, szükség lenne egy otthoni segítőre, vagy kíváncsi vagy rá hogyan lehet barangolni a mesék világának térképén.

Hasznodra lehet-a családban-gyors felmérésben-mesecsoportokban-önismereti munkában-egyéni fejlesztésben-csapatépítésben-fantázia és képzeletfejlesztésben-osztályokban-énerősítésben-alkotó munkában-tábori programokban...

2. nap 

Mesejáró térképes haladó workshop azoknak akik szívesen adnak ceruzát a gyerekek kezébe, szeretnék még izgalmasabbá tenni a mesés munkát, vagy csak néhány olyan segítőtársat szereznének melyek bárhol, bármikor bevethetők, még a legnehezebb közösségekben is sikert aratnak.

Ezen az alkalmon a Mesejáró térképhez hasznos alkotó, kreatív munkákat, és a meseországba léptetés játékait gyűjtöttük össze. 

gyors,

egyszerű,
sokszínűen variálható,
kézügyeséget nem igénylő játékok

amik gazdagabbá teszik a munkát és bármikor előkaphatod, ha elakadsz, ha játszanátok, ha feltöltődésre lenne szükség, vagy esetleg bevarázsolnál egy osztályt meseországba!

Gyakorlati workshopunkon megmutatjuk neked a kedvenc kreatív játékainkat a mesejáró térképpel. Ez a nap az alkotásé! Megtapasztalhatod, hogy mekkora öröm egy átváltozó rajzot, megmozduló firkát, varázslatos kincset készíteni.

A nap végén egy készlet másolható játékot vihetsz haza!

Gyere el, ha szeretnél megismerkedni játékainkkal, régi-új eszközünkkel, a varázsnév választóval, ha bővítenéd az eszköztárad, vagy szívesen kalandoznál velünk a mesék kreatív világában. 

Alkotójátékaink nagyon egyszerűek, kézügyeséget nem igényel semmi ezen a napon!

Fontosnak tartom, hogy olyan eszközöket, játékokat adjak a gyerekek kezébe, amik mindenkinek sikerélményt adnak! 

Még a rossz tanulóknak, az ügyetleneknek, és a morcos kamaszoknak is. Olyan játékokat készítettem, amik azt mutatják meg, hogy milyen ügyesek, különlegesek vagyunk mindannyian, és mennyi kincset őrzünk magunkban. Ezekből válogattam erre a workshopra nektek!

A workshop témái

Diagnosztikus feladatok

Csoport nyitó, kezdő, ismerkedő feladatok.

Csapatépítő, dinamikus csoportos feladatok.

Érzékszervi, fantázia játékok a mesetérképpel.

Feladatok egyéni folyamatokhoz

Csoport és család dinamikai feladatok

Több szereplős feladatok

Mesehőskártyás feladatok

Záró, kiléptető feladatok

Alkotó, meséltető, átváltozó játékok

Mesei helyszínek elmélyítő feladatai


Tátrai Vanda alkotó-fejlesztő meseterapeuta a mesetérkép megalkotójának és Balázs Péter szobrászművész vezetésével. A workshop kis létszámú és jelentkezéshez kötött! 

Részletek

Amikor gyerekeim születtek sokszor éreztem azt, hogy bár sokat beszélgetünk, játszunk, mesélünk de sokszor mégsem tudom azt, hogy mit éreznek valójában a gyerekeim, hogy milyen az ovis társaik között, vagy milyen az osztály hangulata.

Ha feltettem a kérdést: - Mi volt az oviban, suliban, jött a sokaknak ismerős válasz: "Semmi különös". De én nem különös dolgokra voltam kíváncsi, szerettem volna a gyerekeim lelkét jobban megérteni.

Ahogy elkezdtem mesékkel foglalkozni, és sorra jártam Boldizsár Ildikó, Bajzáth Mária és Luzsi Margó képzéseit, egyre többet tanultam a mesék rendteremtő erejéről, a mesetérkép használatáról, arról, hogy a mese a gyerekek nyelve. Megfogalmazódott bennem, hogy miért is ne próbálnám ki otthon ezt az izgalmas kalandot, és megrajzoltam a saját térképemet meseország birodalmairól.

A konyhában kifüggesztett térkép bombaként robbant a családban, és a gyerekek, egy kakaó mellet szívesen elmondták a mesék nyelvén, hogy miként érzik magukat. Konyhánk kedvenc díszére hamar rákaptak a felnőttek és a vendégeink is.

Az évek alatt aztán nagy méretű, mindent kibíró változatát próbára tettük egyesületünk felnőtt és gyerek mesecsoportjaiban, osztályokban, táborokban is. Mára sok ezer mesejáró barangolt a segítségével a mesék világában és belső tájakon.

Az eredmény egy különleges gyerekbarát, vidám mégis nagyon mély gondolatokat előhívó "munkatárs" megszületése. Sokat változott, csiszolódott a tapasztalatok, és a kutatás által, így született meg jelenlegi formájában a Mesejáró© térkép, mesehős kártyákkal, és a csoportokban jól használható más mesés játékokkal együtt.

A sokféle felhasználási lehetőséget követve több méretben és anyagból készítettünk egyedi szetteket.

Ha bizonytalan vagy nézegesd meg a képgalériánkat, hogy lásd itt van-e a helyed! 

És ha még mindig vannak kérdéseid, anyagi, vagy technikai problémáid, keress nyugodtan!

emailben mesejaro@gmail.com vagy telefonon 20/514 93 55