Mesejáró térképes műhely

A Mesejáró térképes worksop 100% ban gyakorlat, hogy az együtt töltött nap után elkezdhesd használni ott ahol szükséged van rá, legyen ez magánrendelő, iskola, könyvtár, csoport, vagy a saját családodban konyhád.

A workshop témái

Diagnosztikus feladatok

Csoport nyitó, kezdő, ismerkedő feladatok.

Csapatépítő, dinamikus csoportos feladatok.

Érzékszervi, fantázia játékok a mesetérképpel.

Feladatok egyéni folyamatokhoz

Csoport és család dinamikai feladatok

Több szereplős feladatok

Mesehőskártyás feladatok

Záró, kiléptető feladatok

A Mesejáró© térkép használatát egy napos gyakorlatorientált workshopunkon mutatjuk meg, amihez feladat és kérdés gyűjteményt adunk, folyamatosan bővülő gyakorlatgyűjteménnyel.

A műhely ára: 20 000.-  

Gyere el ha szeretnél megismerkedni ezzel a csodás eszközzel, ha bővítenéd a szakmai eszköztárad, szükség lenne egy otthoni segítőre, vagy kíváncsi vagy rá hogyan lehet barangolni a mesék világának térképén.

Hasznodra lehet-a családban-gyors felmérésben-mesecsoportokban-önismereti munkában-egyéni fejlesztésben-csapatépítésben-fantázia és képzeletfejlesztésben-osztályokban-énerősítésben-alkotó munkában-tábori programokban...

Részletek

Amikor gyerekeim születtek sokszor éreztem azt, hogy bár sokat beszélgetünk, játszunk, mesélünk de sokszor mégsem tudom azt, hogy mit éreznek valójában a gyerekeim, hogy milyen az ovis társaik között, vagy milyen az osztály hangulata.

Ha feltettem a kérdést: - Mi volt az oviban, suliban, jött a sokaknak ismerős válasz: "Semmi különös". De én nem különös dolgokra voltam kíváncsi, szerettem volna a gyerekeim lelkét jobban megérteni.

Ahogy elkezdtem mesékkel foglalkozni, és sorra jártam Boldizsár Ildikó, Bajzáth Mária és Luzsi Margó képzéseit, egyre többet tanultam a mesék rendteremtő erejéről, a mesetérkép használatáról, arról, hogy a mese a gyerekek nyelve. Megfogalmazódott bennem, hogy miért is ne próbálnám ki otthon ezt az izgalmas kalandot, és megrajzoltam a saját térképemet meseország birodalmairól.

A konyhában kifüggesztett térkép bombaként robbant a családban, és a gyerekek, egy kakaó mellet szívesen elmondták a mesék nyelvén, hogy miként érzik magukat. Konyhánk kedvenc díszére hamar rákaptak a felnőttek és a vendégeink is.

Az évek alatt aztán nagy méretű, mindent kibíró változatát próbára tettük egyesületünk felnőtt és gyerek mesecsoportjaiban, osztályokban, táborokban is. Mára sok ezer mesejáró barangolt a segítségével a mesék világában és belső tájakon.

Az eredmény egy különleges gyerekbarát, vidám mégis nagyon mély gondolatokat előhívó "munkatárs" megszületése. Sokat változott, csiszolódott a tapasztalatok, és a kutatás által, így született meg jelenlegi formájában a Mesejáró© térkép, mesehős kártyákkal, és a csoportokban jól használható más mesés játékokkal együtt.

A sokféle felhasználási lehetőséget követve több méretben és anyagból készítettünk egyedi szetteket.

Ha bizonytalan vagy nézegesd meg a képgalériánkat, hogy lásd itt van-e a helyed! 

És ha még mindig vannak kérdéseid, anyagi, vagy technikai problémáid, keress nyugodtan!

emailben mesejaro@gmail.com vagy telefonon 20/514 93 55