Felnőtt, pedagógus tudásátadás

Válassz hétvégi, utazó kurzusaink közül!


Mesélj!

Mesemondás módszertani műhelymunka

1 vagy 2 napos

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének megtanulni fejből mesét mondani, vagy elmélyítenék mesemondói tudásukat, tágítanák eszköztárukat. A témák: a mesemondás elmélete és gyakorlata, nehézségei, segítő technikái a különböző mesetípusok tükrében. Meseválasztás, mesetanulás, és különleges igényű csoportokhoz való alkalmazkodás.  Hasznos lehet, ha mesélnél óvodástól a felnőtt korig. 

Vezeti: Tátrai Vanda 

Előképzettség nem szükséges!  


Mesejáró térkép 

mesemódszertani műhely a Mesejáró térképpel

1 vagy 2 napos

A Mesejáró térkép módszer alapjai, használata egyéni, kis és nagy csoportos munkában óvodától felnőtt tréningekig. Hasznos segítő lehet a pedagógiai, segítői munkában is, ovistól a felnőtt korig. Részletek itt.

Vezeti: Tátrai Vanda 

Előképzettség nem szükséges!  


Mesék életre keltése

Mese- játék- alkotás 

2 napos 

Egyszerű átváltozó játékok a különböző típusú népmesékhez. Ajánljuk azoknak, akik szívesen tanulnának mesékhez kapcsolódó rajzoltató, alkotó, kézműves játékokat amiket bárki elkészíthet. A mesetípusok, és mesehősök szerint rendszerezett játéktár univerzális segítővé válhat a pedagógusok, segítők, mesés szakemberek kezében. 

Vezeti: Tátrai Vanda 

Rajztudás, kreativitás és előképzettség nem szükséges!   


Mesebeli segítők

Népmesék a nevelésben műhely

1 vagy 2 napos illetve 2x2 napos hosszú kurzus

Azoknak ajánljuk, akik szívesen alkalmaznák a meséket mindennapi munkájukban. A műhelyen 80% gyakorlatban mutatjuk meg a népmesék beépítését a mindennapi pedagógiai, nevelő munkába. Segítőink lesznek a mesés játékok, alkotás, Mesejáró eszközeink és a sajátélményű mesejárás.

Vezeti: Tátrai Vanda

Előképzettség nem szükséges!  


MeseErdő műhelymunka 

Mese-természet-művészet élmény a szabadban 

2 napos műhely vagy MeseErdő vezető képzés 6 hétvégén  vagy intenzív 7 napos táborkurzuson

Azoknak ajánljuk, akik szeretnék az ökológiai érzékenyítés új útjait megtalálni.  Egy gyönyörű, rekreációs és érzékenyítő módszer a pedagógiai, segítői, ökológiai munkában is, kisiskolástól a felnőtt korig. Részletek itt.

Vezeti: Tátrai Vanda és Dr Balázs Péter 

Előképzettség nem szükséges, de kötelező olvasnivalót kiadunk a táborkurzus előtt! 


Természetművészet gyerekekkel 

Gyakorlati kurzus és élményműhely

1 vagy 2 napos

Azoknak ajánljuk, akik szívesen viszik a gyerekeket felnőtt csoportjaikat vagy a családot a szabadba, és szeretnének a természetben, a természetből alkotni. A természetművészet környezetbarát alkotói módszere, különleges eszköz lehet a pedagógiai, segítői és terápiás munkában is, óvodástól a felnőtt korig. 

Vezeti: Tátrai Vanda és Dr Balázs Péter

Előzetes művészeti gyakorlat, előképzettség nem szükséges! 


Mesékkel segítek! 

Roma műhelymunka

1 vagy 2 napos

Műhelyünkön azokat a segítőket szeretnénk megszólítani, akik foglalkozásaikon, munkájukban Roma gyerekekkel dolgoznak és szeretnék eszköztárukat a mesékkel színesíteni, segítő technikákat találni. A műhelyen 80% gyakorlatban dolgozunk és mesékkel és szakértői segítséggel járjuk körül a Roma gyerekek különleges mintázatát. 

Vezeti: Tátrai Vanda és Lázár Irén 

Előképzettség nem szükséges!


Mobilt a kézbe! 

Animációs műhelymunka

2 napos

Ajánljuk azoknak, akik szívesen használnák a nagyobb gyerekekkel gyerekek kezében csüngő mobilokat, valami kreatív, mókás, hasznos dologra, vagy saját munkájához készítene kisfilmet. Azonnal alkalmazható technikát tanulhat meg a résztvevő, amihez csak egy mobiltelefon kell. Hasznos és menő eszköz lehet a pedagógiai, segítői és az online munkában is, felső tagozattól a felnőtt korig. 

Vezeti: Tóth Zsuzsanna és Tátrai Vanda

Előzetes programismeret, előképzettség nem szükséges!


Illaberek kártyás műhelymunka

Tanuld meg a kártya használatát a családban csoportban

1 napos

Ajánljuk azoknak akik megtanulnák az Illaberek kártyacsomag használatát. 30 olyan kihívás szerepel ezeken a kártyákon, amik segítik felfedezni, észre venni az erdőben avagy a városban rejtőző kincseket. Kíváncsivá tesznek, eleven és önfeledt alkotásra, játékra hívják az egész családot. Részletek itt.

Vezeti: Kamarás Emese és Tátrai Vanda

Előképzettség nem szükséges! 

Szeretettel várjuk, kis és nagy programjainkon.

    




   .