Mesezarándoklat

2024 MÁJUS 17-18-19-20

Ha szeretnél velünk barangolni a pünkösdi hétvégén, töltsd ki és küld el a regisztrációdat, és foglald le a helyedet.

Régen úgy mondták aki vándorol az Isten ablakait nézi. Hívunk téged mesezarándoklatra, az isten ablakait nézni, lelassulni, menni az erdőbe, járni a mezőn, a hegyre mászni, füvekkel barátkozni, fákkal beszélgetni, belső tájaidon barangolni. A Bükk egyik különleges energetikájú helyszínén indulunk útnak, a gyógyító köveiről ismert Bükkszentkereszt környékét járjuk be. 

Program

A csodás hűs erdei helyszínen barangolunk, esténként a ropogó tűz mellett beszélgethetünk, mesélünk, kapcsolódhatunk egymáshoz. Gyógyfüveket keresünk és több szakrális erőhelyet is felkeresünk. A Bábaköveket, a gyógyulás útját, egy különös erdőt, a lélekbarlangot... Zarándok utunkat meseErdő és érzékelés gyakorlatok, erdőfürdő fókuszok,  természetművészet, mesefeldolgozás, esti szertűz, gyógynövények, az erdő csendje, az avar illata, a csillagok fénye kísérik majd. Lehetőséged lesz a Bükki Füvesember, Gyuribácsi kertjét is meglátogatni. No és persze lesz idő regenerálódni, feltöltődni, este koccintani, szalonnát sütögetni,  bejárhatod a csodás bükk dombjait velünk, és az illusztráció által ihletett bakancs szépségversenyen is résztvehetsz!


Reményeink szerint ez az első 3 napos mesezarándoklat bevezetője lesz hosszabb zarándoklatoknak, amit majd együtt tehetünk meg. Ha velünk tartasz egy nagyszerű meseErdő közösség részese lehetsz. 

Érkezés - indulás

Pénteken este vacsorával várunk, útnakindulás szombat reggel. A program vége hétfő koradélután. 

Vezeti

 Tátrai Vanda metamorphoses meseterapeuta és Majerik András Nimród zarándok

Felszerelés

Mem kell különösebb felszerelés, de a túrázáshoz hozz megfelelő és kényelmes cipőt, ruhát. Vedd figyelembe, hogy az erdőben mindig hűvösebbek az esték. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük.

Távok

 Minden nap gyalogolunk, sétálunk, ballagunk, kirándulunk a csodás erdőben. Meglátod milyen jól fog esni ez az offline luxus, a testednek és a lelkednek is. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük.

Szállás

Panzióban, 2-3 ágyas egyszerű szobákban, amit érkezéskor lehet kiválasztani. Amennyiben nem kéred a szállást, vagy étkezési lehetőséget, azt jelezd nekünk! Felszerelt közös konyha áll rendelkezésre ahol finom teát, kávét főzhetünk. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük.

Étkezés

 Közeli vendéglőben félpanziót biztosítunk, péntek vacsorától hétfő reggeliig. Napközben saját szendvicsekkel indulunk útnak. A szálláson felszerelt közös konyha áll rendelkezésre ahova erdei gyógyfüveket készítünk be teának, és tudunk kávét főzni is. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük. A faluban több kisebb bolt van. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük.

Utazás

Autóval Eger-Felsőtárkány- Bükkszentkereszt vagy tömegközlekedéssel Miskolcra és onnan Bükkszentkereszt. Javasoljuk, hogy telekocsizzatok. A létszám kialakulásával összekötünk benneteket. Részleteket az előleg befizetése után megküldjük.

"A természettel való mély belső kapcsolat fonalára fűzött meseterápiás gyakorlat és a természetművészeti alkotómunka, távolkeleti shinrin joku szemléletű érzékenyítő sétákba ágyazva egy különlegesen gazdag és mély lehetőség arra, hogy elindulj megkeresni a csended, felderíteni belső erőforrásaidat.
Az évszázados mesékkel kelünk útra, hogy mindennel ami él beszélni tudjunk. Együtt lépünk egy nagyot a teremtett világ felé. Várunk utitársnak, hozd el a történeteidet, szépségedet, általad lesz gazdagabb ez az együttlét." 

"Zarándokolni maga a csoda. Részévé válni a természetnek, megtapasztalni az idő felolvadását. Megízlelni a szabadság kiteljesedését, s magunkon érezni a teremtő gondviselését.
Az út feltárja előttünk, hogy az emberek szíve telis tele van jósággal, de meg is eddz minket, és átsegít a nagy akadályokon, segít megismerni és legyőzni a félelmeket. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy kóstoljon bele, az élet csalogató valóságába, burkolja be magát a tiszta levegő áldásos ölelésébe és engedje el a jelenkor rohanó forgatagát egy nagy szusszanásra, hogy megízlelhesse a jelen valódi varázsát, melyben csend van és béke és megnyugvás..." 

A 4 napos program költsége

Március 1 -ig befizetett előleggel Korai Madár kedvezményt vehetsz igénybe! Így a teljes tábor költsége összesen 74 000.-

A helyedet 24 500.- előleg befizetésével tudod lefoglalni. Az összeg maradékát pedig a helyszínen fogjuk kérni! Itt tudjuk a számlát is odaadni. Jelentkezésed a 24 500 Ft foglaló elutalásával válik aktívvá. Lemondás esetén a foglaló nem kerül vissza fizetésre. 

Március 1-után fizetett előleggel a program költsége 87 000.-

Tartalmazza a szálás költségét, a programokat és a félpanziós étkezés költségét, péntek vacsorától hétfő reggeliig. Napközben saját szendvicsekkel indulunk útnak.

Regisztráció


Utaláshoz szükséges adatok

Számlatulajdonos: Meseút Egyesület

Számlaszám: 120330070189038400100008

Megjegyzések: Ide írd kérlek "ADOMÁNY' és a neved (ha különbözik a számlatulajdonostól)

2023-tól a Meseút egyesületbe érkező adományokból finanszírozzuk az egyesület karitatív tevékenységét, a Csángó táborunkat és a mélyszegénységben élő gyerekeknél tartott programokat. Köszönjük, hogy Te is hozzájárulsz ehhez! Az adományozásról szóló igazolást a helyszínen adjuk oda.

A fennmaradó összeget készpénzben tudod kiegyenlíteni, a számlaíráshoz szükséges adatokat kérjük hozd magaddal. Számládat a helyszínen állítjuk ki.