Programajánló

20 éves tapasztalattal várjuk a felnőtt és gyerek csoportokat, offline kalandjainkra, a Bükk erdeibe, a Meseútra, vagy művésztelepünk barlanglakásaiba.

Az alkotótelep egyedülálló barlangi terei, adnak otthont nyitott műhelyeinknek, valamint különböző csoportmunkák, táborok befogadó helyszínei, inspiráló közege is. Meseműhelyünkben alkotó - fejlesztő foglalkozásainkon és csoportmunkákon mesékkel, játékokkal, élményekkel, alkotással várjuk a gyerekeket, felnőtteket, hogy a mesék rendteremtő erejével találkozva felismerjék erőforrásaikat, felfedezzék az összefüggéseket a világban, ismerkedjenek a hagyományok által nyújtott kincsekkel. Húsz éves tapasztalattal vállaljuk, iskolák, óvodák számára témanapok, tematikus foglalkozások, tábori események, pályázati projektek, magvalósítását is.

Az elmúlt években hozzánk érkező csoportok 

legkedveltebb programjai 

mesén innen és túl:


Képgaléria


Visszajelzések

"Vegyes összetételű - különböző életkorú iskolás csoporttal jártuk végig a Meseutat. Semmilyen más programhoz nem hasonlítható, felejthetetlen élmény volt. A mozdulatlan, rekkenő melegben szárnyaszegett gyerekek az első Meseházikónál felélénkültek. Az úthoz tartozó térkép olvasása rögtön összekovácsolta a csapatot, beindult náluk a kereső funkció - merre van a következő házikó, és melyiket ki nyitja ki, a szerintük unalmasnak ígérkező séta egyből izgalmas felfedező kirándulás lett. Óriási élmény volt a könyv- és apróság csere pont - mit rejt a házikó, ki mit hozott. Jó volt látni a kíváncsiságot, a gyerekek örömét, csereberéltek egymás között, számoltak, ugyanannyi dolgot hozzanak el, mint amennyit kivettek. Csodálatosak voltak a mesék, a "jaj, ne már mesét...!" mondat az első háznál eltűnt. Rögtön kiderült, hogy a mese nem a habos-babos rózsaszín csoda, amit a TV-ben látnak, hanem utat mutató, kérdéseket, félelmeket közelről vizsgáló, önmagunk mélyére hatoló csoda-világ. Pont, ami őket foglalkoztatja... A mesék mondanivalóját támasztotta alá a hozzájuk kapcsolódó játék; ugyan sok mindent észrevettek és megtapasztaltak magukban, ami addig is ott volt, de most felszínre tudták hozni, tudtak róla beszélgetni, vagy nevetni rajta. Fantasztikus volt látni őket, ahogy a legmozgékonyabb kisgyerek is csendben, csukott szemmel ült, és kereste, figyelte saját belső táltosát. Rengeteg tudást vittek haza a "tarisznyájukban" a Meseútról. Lelkes és eltökélt környezetvédőként örömmel láttam, hogy a mesék tényleg a házikókban laknak, nem papíron...

Nagy szeretettel ajánlom majd a Meseutat mindenkinek, aki kíváncsi rá, hol lakik a táltos, hogy mehet össze maréknyira egy mindenkit rettegésben tartó óriás, milyen eszköz a leghatékonyabb, ha erővel nem lehet megoldani valamit, vagy fél valamitől... Persze még rengeteg, mélységeket és magasságokat bejáró kérdésre kapunk választ. A hazafelé úton bőven volt miről beszélgetni, kérdezni, és otthon, este, a családban is."