Meseút tanösvények


A MESEÚT egy különleges mesékre épülő tanösvény melyet 2006 ban álmodott meg Tátrai Vanda és azóta alakul, formálódik, gazdagodik. A Meseút rendszere az írott folklór, a helyi legendák és tematikusan válogatott történetek metamorphoses meseterápiás feldolgozására épül.  A gondos válogatás, elemzés és feldolgozás után összeállított mesetárat, gyönyörű kézzel készített kinyitható házikókba rejtjük. A házikók egyedi festést, interaktív játékokat, beszélgetés indító feladatokat kapnak, hogy kicsiknek, nagyoknak, remek mulatság legyen az év minden napján! Reméljük, hogy tanösvényünk nem csak vidám s tartalmas családi kikapcsolódás, de lehetőséget ad egymás jobb megismeréséhez is.

Az első "Kötelező szabadon" tanösvényünk a János vitéz Meseút a gyönyörű Ráckevén járhatod végig. 

Ha van kedved kalandozni a mesék útján nézd meg a Meseút weboldalát vagy keresd fel a Családi Meseút közösségi oldalát vagy a felnőtt Szerelmes Meseút oldalát! 

2022 adventjában elkészültek első külföldi, az ausztriai Alpok első Meseútjai! Salzburg mellett Wald mezőin, szántóin és vadregényes erdejében a gabonák útján járhattok, játszhattok. Oberweicz-ben pedig Rothenfels kastélya a Bátrak útját őrzi, az Alpok fehér hósapkáira néző rétjein! Folyamatos szakmai mentorálásunkkal készült el és üzemel a Győr melletti Aranyalma Mesekert, és a Lillafüredi Hétmérföldes Meseút.  A Hajdúszoboszlói Mesekorzónak kivitelezőként, szépséges házikóit készítettük el.

Ha tetszik az ötlet és te is szeretnél Meseút házigazda lenni, keress meg minket, 10 éves tapasztalatunkkal vállaljuk, hogy neked is létrehozzuk a saját tanösvényedet, a szakmai mentorálástól akár a komplett meseterápiás, grafikai, digitális, szobrászati kivitelezésig egyesületünk munkatársaival.