.

Mesemondó gyakorlat

Szeretettel várunk harmadik alkalommal meghirdetett hétvégi mesemondás gyakorlatunkra, melyen szeretettel látunk ha szeretnél mesét mondani, osztályodban, csoportodban, otthon, de hiányzik egy kis gyakorlati tudás. 

A hétvégén 80% játékos gyakorlatban, támogató közösségben alapozzuk meg mesemondói eszköztáradat, segítő technikákat és mankókat adva. Segítőnek az őseinktől ránk maradt meséket hívjuk el erre a közös mesebeli utazásra. Mesterünk Boldizsár Ildikó szavaival:


"A mese önmagunk képességeit illetően a határtalan lehetőségek birodalmába vezet el bennünket." 

Témáink

-A mesébe léptetés folyamata és játékai. Hogy vezesd be?

-A mesemondás különböző színterei. Hol mesélsz?

-Meseválasztás életkor, szociális helyzet, téma, fókusz szerint. Mit mesélj?

-A mese működése. Mi zajlik a mesehallgatóban, és a mesemondóban?

-A mesetanulás módszerei. Hogy tanulj mesét?

-Mesemondás gyakorlat. Hogy mond a mesét?

-A mesék nyelvi sajátosságai. Mire figyelj?

-A mesemondó segítőtársai. Mire támaszkodj?

-Mesébe bevonódás segítése. Hogyan tedd érdekessé?

-Storytailing eszközök. A történetmesélés ereje.

-Nehézségek, problémák. Mit tegyél a különböző nehézségek leküzdéséért?

-Specialitások, segítők a mesemondásban. Mi segíthet?

-Mesemondó játékok. Hogyan játsz a mesével?

Vezetik 

Tátrai Vanda a Meseút házigazdája és Kecskés Karina színművésznő, metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterapeuták.

"Jó mesét válsztani nem is olyan egyszerű feladat, hiszen mérlegelnünk kell, hogy kinek, mikor és milyen helyzetben mesélünk, mi a célunk, és hogy mi az ami minket is örömmel tölt el. Mik azok a mesék amit szívből mondhatunk, mi esik jól. Mert a mesemondás amellett, hogy megmérettetés, öröm, kaland és játék. Ezt az örömet szeretném megosztani veletek. Sosem gondoltam, hogy mesemondó leszek, hiszen félénk, szótlan gyerekként cseperedtem, és sohasem szerettem volna színpadra állni. Ez ma sem változott, de 12 éve mesélek kicsiknek, nagyoknak, csoportokban, erdőkben, s rengeteg a tapasztalatom arról, hogyan lehet a mesét a mai gyerekek szíve felé útbaigazítani."
Tátrai Vanda
"25 éves szinesznői és 12 éves mese mondói tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. A szöveg életre keltése az egyénisegünk által, kimeríthetetlen lehetőségek tárháza, ha tudatosan használjuk. Hatást elérni nem csak a szöveg erejével lehet, hanem azzal a sokféle eszközzel ami a rendelkezésünkre áll. A hangerő, tónus, szünet, sebesség mind-mind a segítőnk és akkor még nem esett szó a nonverbális eszközeinkről: mesélhetünk az egész testünkkel. Mimikánk, gesztusaink, tartásunk az egész lényünk mesél. Ismerjük fel közösen és éljünk ezzel a kincsestárral, hogy a mesélés a személyiségünk és a lelkünk terébe kerülhessen."
Kecskés Karina

A helyedet mielőbb biztosítsd a foglaló befizetésével! Minden tudnivalót megtalálsz itt!

12 000 Ft befizetésével biztosíthatod a helyed.

Számlatulajdonos: Meseút Egyesület

Számlaszám: 120330070189038400100008

Megjegyzés: Ide írd kérlek "ADOMÁNY' és a neved (ha különbözik a számlatulajdonostól)

2023-tól a Meseút egyesületbe érkező adományokból finanszírozzuk az egyesület karitatív tevékenységét, a Csángó táborunkat és a mélyszegénységben élő gyerekeknél tartott programokat. Köszönjük, hogy Te is hozzájárulsz ehhez! A fennmaradó összeget készpénzben tudod kiegyenlíteni, a számlaíráshoz szükséges adatokat kérjük hozd magaddal.

A fennmaradó összeget készpénzben tudod kiegyenlíteni, a számlaíráshoz szükséges adatokat kérjük hozd magaddal. Számládat a helyszínen állítjuk ki.

Jelentkezésed a foglaló elutalásával válik aktívvá. Lemondás esetén a foglaló áttehető későbbi alkalomra. Késői lemondás esetén azonban nem kerül vissza fizetésre.  

Időkeret és helyszín: a workshop Budapesten kerül megrendezésre és a szombati napon 10-17 óráig, vasárnap pedig 9-14 óráig tart.  Költség: 40 ezer forint / két nap